Een van de fraaiste villawijken van Den Haag

Met haar statige villa’s en brede lanen behoort het Van Stolkpark tot één van de fraaiste villawijken van Den Haag. Het park dankt zijn naam aan Thomas van Stolk (1826 – 1882), die de eerste villa’s in 1872 liet bouwen.

Met haar statige villa’s en brede lanen behoort het Van Stolkpark tot één van de fraaiste villawijken van Den Haag. Het Park ontleent zijn naam aan mr. Thomas van Stolk (1826–1882), die de eerste villa’s in 1872 liet bouwen.

Tot 1900 werden voornamelijk villa’s en hotels gebouwd in het park. Vanaf 1900 kwam er nieuwbouw bij en werden in vele villa’s appartementen gemaakt. Van Stolkweg 14 is de eerste aanzet geweest van grootschalige woongebouwen in de wijk.

Het gebouw is in 1928 ontworpen door Willem Verschoor en is gebouwd in de zakelijk expressionistische stijl. Na de laatste jaren als kantoorgebouw in gebruik geweest is het gebouw weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke functie als luxueus appartementengebouw.

Parklane Residences brengt het gebouw terug naar haar oorsprong: prachtig wonen in een groene omgeving!

  • h

De locatie in
Den Haag

Op een steenworp afstand van Parklane Residences vindt u niet alleen het centrum van Den Haag met vele monumenten, chique hotels en een high class shopping center, maar ook Scheveningen waar u geniet van zon, zee en strand.

Bekijk de appartementen